X prikazSlike
naslovnaSlika

Obavještenje o održavanju Kursa neonatalne reanimacije u organizaciji Udruženja pedijatara Republike Srpske. -Poziv za prijavu-

2023-08-01

Poštovani,

U organizaciji Udruženja pedijatara Republike Srpske održaće se Kurs neonatalne reanimacije prema 8. programu neonatalne reanimacije, a prema Američkoj akademiji za pedijatriju (AAP) i Američkom udruženju za srce (AHA). Prvi kurs će se održava na Jahorini u hotelu Rajska dolina 28. i 29. septembra 2023. godine (polaznika kursa 40). Drugi kurs će se održati u Banjaluci, a termin će biti određen naknadno.

Kandidati za polaznike kursa su pedijatri, specijalizanti pedijatrije i medicinske sestre koje rade u rađaoni i neonatalnim odjeljenjima. Prijava za učešće se može izvršiti kod rukovodioca pedijatrijskog/neonatalnog odjeljenja u mjestu stanovanja ili direktno na mail Udruženja pedijatri.org@gmail.com (potrebno navesti ime i prezime, datum rođenja, ustanovu u kojoj ste zaposleni i stručno zvanje).

Organizator skupa (Udruženje pedijatara Republike Srpske) snosi troškove jednog punog pansiona u hotelu Rajska dolina kao i druge troškove organizacije, uključujući i certifikat o položenom kursu. Kurs će biti bodovan od strane Savjeta za zdravstvo sa bodovima KME. Zbog ograničenog broja mjesta veći dio zainteresovanih polaznika kurs će obaviti u Banjaluci u naknadno određenom terminu.

Edukacija se obavlja iz sredstava koja su dobijena u toku provođenja „Akcije s ljubavlju hrabrim srcima”, a u sklopu Projekta obezbjeđivanja savremenog  neonatalnog transporta u Republici Srpskoj koji je od republičkog značaja i u organizaciji Institucije Predsjednika Republike Srpske. Kurs će voditi iskusni neonatolozi, certifikovani instruktori za neonatalnu reanimaciju.

Svi učesnici će imati plaćeno službeno odsustvo, s obzirom da će direktori bolnica i domova zdravlja biti obavješteni o istom.

Napomena: Na kurs reanimacije se nastavlja Jesenji stručni sastanak Udruženja pedijatara Republike Srpske koji počinje u petak 29.09.2023. godine u 17 časova (obavijest slijedi).Predsjednica Udruženja pedijatara Republike Srpske
Prof. dr Jelica Predojević Samardžić