18.  Pedijatrijski dani Republike Srpske – drugo obavještenje

Poštovane kolegice i kolege,

Ovim putem želimo da vas još jednom obavijestimo da će se 18.  Pedijatrijski dani Republike Srpske održati u ranije najavljenom terminu, od 4. do 6. septembra 2020. godine, u hotelu Termag na Jahorini.

U skladu sa važećim mjerama sa ciljem prevencije širenja virusa korona SARS – CoV-2 i COVID – 19 bolesti na teritoriji Republike Srpske, ove godine će broj učesnika na Pedijatrijskim danima biti ograničen i biće obavezno provođenje higijenskih mjera i propisane socijalne distance, a izostaće zabavni sadržaji. Početak skupa je najavljen za 17:00 časova u petak 4. septembra, a završetak se očekuje da bude u 12:00 časova u nedjelju 6. septembra.

Teme predavanja će biti iz oblasti pedijatrijske infektologije i imunologije sa posebnim osvrtom na bolest COVID – 19, te aktuelne teme iz drugih oblasti pedijatrije uključujući kardiologiju, pulmologiju, endokrinologiju, hemato-onkologiju, genetiku i ishranu. Očekujemo predavače iz Republike Srbije, iz Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije „dr Vukan Čupić“, Univerzitetske dečje klinike i iz Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine kao i predavače iz Republike Srpske, iz Instituta zа јаvnо zdrаvstvо Rеpublikе Srpskе i iz Klinike za dječije bolesti i Klinike za infektivne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske.

Zbog kompleksnosti organizacije u uslovima epidemije, detaljan program skupa biće objavljen neposredno pred njegovo održavanje.

S poštovanjem,

Organizacioni odbor

Preliminarni program